+90 539 326 16 84
Gebze Teknik Yalıtım

Gebze Temel ve Havuz Yalıtımı İzolasyonu

Gebze Temel ve Havuz Yalıtımı İzolasyonu

Havuz ve temel yalıtımı üzerine tüm bildiklerinizi unutun ve Gebze bölgesinde en profesyonel hizmeti nereden alabilirsiniz ve temel ve havuz yalıtım işlemlerinde nelere dikkat edilmeli ve nasıl yapılır tüm detayları arkanıza yaslanın ve öğrenin.

Bir yapı ortaya koymak istediğinizde olmazsa olmazlardan birisi tahmin edeceğiniz üzere yapının temelidir. Bu yapı ne olursa olsun, bir dayanağı olması için bir temele sahip olmalıdır. Yapmak istediğiniz yapının durumuna göre de çeşitli temel atma teknikleri bulunmaktadır. Temel, bir yapıyı ayakta tutan ve sağlamlığını belirleyen en önemli etkilerden sadece biri. Elbette durum bununla da kısıtlı kalmıyor ve temelin izolasyon durumu da ciddi önem taşıyor. Bir temelin izolasyonu, farklı çeşitlerde uygulanabilir. Temeli izole etmek için uygulanan yöntemlerin geneline ise temel bohçalama yöntemi adı veriliyor.

Bunun yanı sıra havuzlar için de bir çok izolasyon yöntemi bulunuyor. Gerek küçük, gerek büyük havuzlar için farketmeksizin farklı izolasyon yöntemleri uygulanması zorunlu. Bu bir süs havuzu da olsa, yüzme havuzu da olsa mevcut havuzun genişliğine göre belirli izolasyon yöntemleri uygulanmalı ve havuzun genel dinamiği oluşturulmalıdır.

Temel İzolasyonu Neden Yapılmalıdır?

Temel izolasyonu, atılacak temelin sağlam olması için büyük önem taşıyor. Temelde yer alan demirler ve çimento; su ile birleştiğinde bazı reaksiyonlar gösterecek. Bu reaksiyonların başında da su ve demirin birleşiminden oluşan paslar meydana gelecektir. Evin temelindeki demirlerin paslanması, ilerleyen zamanlarda temelin güçsüzleşmesine sebep olacaktır.

Tüm bu durumları ele aldığımızda evin güçlü temeller üzerinde tutunmasını sağlamak için temeli izole etmek büyük önem taşıyor. Şimdi bu işlemlerin nasıl uygulanacağını inceleyelim.

Temel İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Tahmin edeceğiniz üzere temel, bir yapının inşasına başladığınızda uygulamanız gereken yöntemlerin başında geliyor. Durum böyle olunca temel atma işleminin geri dönüşü de olmuyor. Bir ev veya iş yeri, atılan temel üzerine inşa edileceğinden, inşaat sonrasında temel üzerinde herhangi bir değişiklik veya ilave yapmak da çok mümkün olmuyor. Bunun yanı sıra temel izolasyon işleminde de aynı durum geçerli. Temel bohçalama yöntemi geri dönüşü olmayan, daha sonradan değişiklik veya ilave yapamayacağınız yöntemlerden birisi.

Temel atma işlemine geçildiğinde ilk olarak açılan temel çukuru önce kalın mıcırlama, hemen üzerine ise ince mıcırlama yapılarak bir zemin oluşturulmalıdır. Bu mıcırlama işleminden sonra ise en az 15 cm olacak şekilde bir beton dökülmelidir. Daha sonra mıcırlama üzerine dökülen betonlama işleminin yanına ilave olarak 1 metrelik cephe çevre duvar yapılmalıdır.

 

Asıl bohçalama işlemi ise membran ile yapılır. En az 10 cm olacak şekilde membranlar üst üste bindirilir ve izole etmek istediğiniz bölümlere uygulanır. İki kat uygulanması gereken bu işlemde ikinci katın uygulaması şaşırtmalı bir şekilde yine 10 cm üst üste binecek şekilde yapılır. Bu durumda temel izolasyon işleminin büyük bir bölümü de hallolmuş olur.

Bir diğer bohçalama yöntemi de PVC membran adı verilen uygulamadır. Fakat bu durum çok daha iyi bir işçilik gerektirdiği gibi, maliyet olarak da oldukça yüksektir. Genel uygulama stili aynı gibi gözükse de, hassas bir malzeme olduğundan çok dikkatli olunmalıdır.

Havuz İzolasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

Havuzlar, oldukça yaygın kullanılan; özellikle oteller ve yoğun konut bölgelerinde, sitelerde kullanılan eğlence alanlarından birisidir. Aynı zamanda ciddi bir spor alanı olan yüzme havuzları, gerek yapım aşamasında gerekse de sonrasındaki izolasyon aşamasında oldukça dikkatli ve ince işçilik gerektiren yapı ürünlerinden biridir.

Havuz izolasyonu hem içerdeki suyun dışarıya sızmasını, hem de dışarıdan içeriye su girmesine engel olan işlemlerden birisidir. Çok aşamalı bir işlem gibi görünse de, düşük maliyetle halledebileceğiniz şekilde karşımıza çıkabilir. İzolasyon işlemi en başta yapılması gereken işlemlerden birisi olsa da, daha sonrasında onarım işlemi de yapılmalıdır.

Havuz İzolasyonu Neden Önemlidir?

Havuz izolasyonunun en önemli aşamalarından birisi havuzun uzun süreli olması ve hijyen meseleleridir. Havuzun devamlılığı ve sağlıklı bir biçimde kullanılması için çok önemlidir ve izolasyon işlemi yapıldıktan sonra da genel durumu takip edilmelidir.

Havuz İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Havuz izolasyonu da, diğer izolasyon işlemlerinde olduğu gibi suya karşı dayanıklılık sağlamak amacı ile yapılmalıdır. Havuzun tüm bölümleri analiz edilmeli ve genel olarak su sızabilecek veya havuzun içine su aktarımı olabilecek tüm alanlar onarılmalıdır. Onarımı yapılan alanlar genel olarak çimento ile yapılmalı, su ile teması en aza indirilmelidir.

Elbette bu çimento, sadece çimento değildir. İçine farklı karışımlar ilave edilerek yapılan bu işlemlerin başında çimento ve PVC gelmektedir. Halk arasında kalekim olarak da geçen bu madde, saf çimentodan çok daha dayanıklıdır. Aynı zamanda bu durumda havuz için PVC katkılı madde kullanmak oldukça sağlıklı kabul edilmektedir.

Gebze Bölgesinde Temel Ve Havuz İzolasyonu

Firmamız tüm bu bilgiler ışığında kurumsal ve bireysel müşterilerimize uzman ekibimiz ile gebze bölgesinde garantili hizmetler sunmaktadır. Yalıtım işi oldukça sıkıntılı olmasına rağmen firmamız tüm çalışmalarda işin muhteviyatına göre 1 veya 2 yıl garanti vermektedir.

Havuz ve temel izolasyonu ihtiyaçlarınız için Gebze Teknik Yalıtım firmamızı arayabilir ve hemen keşif talebinde bulunabilirsiniz bizlere iletişim formundan ve cep telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

 

03 Eylül 2020
1.513 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN